BUREK NA SRPSKI NAČIN, BOLJI NEGO IZ PEKARE: Slastan doručak i energetska bomba za uspešniji dan!
POTREBNI SASTOJCI
kore za pitu - 500 g
sir - 400 g, tvrdi
jaja - 3 komada
voda - 200 ml, topla
prašak za pecivo - 1 kašičica
PRELIV
jaja - 3 komada
sveže mleko - 50 ml
NAČIN PRIPREME
U dubokoj posudi umutite jaja. U njih dodajte rukama namrvljeni sir, prašak za pecivo i tolplu vodu.
Promešajte sve sastojke dobro dok se ne dobije kašica.
Maslac istopite na pari ili korisitite funkciju mikrotalasne.
Otvorite kore za pitu. Uzmite jednu od njih i namažite je istopljenim maslacem. Odozgo stavite i po jednu-dve (ako volite sa više nadeva) kašike nadeva.
Uvijte koru od donjeg kraja i fitilj. Nakon toga opet uvijte, ovaj put u puža.
Tako nastavite sa ostalim sastojcima.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U posudu za pečenje stavite papir za pečenje i poređajte uvijene pitice.
Spremite preliv za burek.
U odvojenu posudu umutite jaja i dodajte u njih sveže mleko. Dobijenom smesom prelijte uvijene kore. Ostavite 15 minuta sastojke da odstoje.
Stavite posudu sa srpskim burekom u rernu. Smanjite na 180 stepeni i pecite dok se ne zarumeni (oko 30 minuta).
Odmah čim izvadite posudu iz rerne poprskajte sa malo hladne vode, pokrijte krpom i ostavite desetak minuta sa strane.
Pri serviranju odvojte svakog puža u odvojenu porciju.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)