BUREK NA SRPSKI NAČIN, BOLJI NEGO IZ PEKARE: Slastan doručak i energetska bomba za uspešniji dan!
Foto: Youtube/Printscreen

POTREBNI SASTOJCI

kore za pitu - 500 g

maslac - 100 g
sir - 400 g, tvrdi
jaja - 3 komada
voda - 200 ml, topla
prašak za pecivo - 1 kašičica
PRELIV
jaja - 3 komada
sveže mleko - 50 ml

NAČIN PRIPREME

U dubokoj posudi umutite jaja. U njih dodajte rukama namrvljeni sir, prašak za pecivo i tolplu vodu.

Promešajte sve sastojke dobro dok se ne dobije kašica.

Maslac istopite na pari ili korisitite funkciju mikrotalasne.

Otvorite kore za pitu. Uzmite jednu od njih i namažite je istopljenim maslacem. Odozgo stavite i po jednu-dve (ako volite sa više nadeva) kašike nadeva.

Uvijte koru od donjeg kraja i fitilj. Nakon toga opet uvijte, ovaj put u puža.

Tako nastavite sa ostalim sastojcima.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U posudu za pečenje stavite papir za pečenje i poređajte uvijene pitice.

Spremite preliv za burek.

U odvojenu posudu umutite jaja i dodajte u njih sveže mleko. Dobijenom smesom prelijte uvijene kore. Ostavite 15 minuta sastojke da odstoje.

Stavite posudu sa srpskim burekom u rernu. Smanjite na 180 stepeni i pecite dok se ne zarumeni (oko 30 minuta).

Odmah čim izvadite posudu iz rerne poprskajte sa malo hladne vode, pokrijte krpom i ostavite desetak minuta sa strane.

Pri serviranju odvojte svakog puža u odvojenu porciju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading