KRALJICA POSLASTIČARNICA: Krempita torta, fenomenalan desert, kakav još niste probali
Mekana kora, slojevi kremastog fila koji se topi u ustima
POTREBNO JE:
8 jaja,
16 kašika šećera,
1 šoljica ulja,
1 šoljica vode,
8 kašika brašna,
prašak za pecivo,
1 litra mleka,
4 pudinga od vanile,
šlag i rendana čokolada za ukrašavanje
PRIPREMA:
Od ove smese dobiju se 2 kore. Odvojiti žumanca od belanaca, pa žumanca penasto umutiti sa 8 kašika šećera. Dodati tome šoljicu ulja, šoljicu vode, 8 kašika brašna i prašak za pecivo, pa sjediniti i razliti u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći 2 puta na 180 stepeni oko 15 minuta.
Fil: Izlupajte preostala belanca u sneg i ostavite na hladnom dok kuvate puding. Sipajte litar mleka u šerpu, dodajte 8 kašika šećera, 4 pudinga od vanile i promešajte žicom da se sve dobro istopi u mleku. Stavite šerpu na šporet i kuvajte sve vreme mešajući da se ne zgrudva. Kad se zgusne smaknuti sa šporeta i dok je još vrelo dodati sneg od belanaca.
Filovanje: Preko prve kore u kalupu sipajte celu smesu fila i prekrijte drugom korom. Ostavite na hladno mesto da se dobro stegne, minimum 2 sata.
Ukrasite šlagom i rendanom čokoladom.
Prijatno!