Mekan kao duša: Kolač sa jagodama i rendanom čokoladom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 2 jaja
  • 150 gr. šećera 
  • 1 vanilin šećer 
  • 100 ml. ulja
  • 200 ml. jogurta
  • 250 gr. brašna
  • 1 kesica pudinga od vanile 
  • prašak za pecivo
  • 300 gr. jagoda 
  • 50 gr. crne čokolade 
  • 50 gr. bele čokolade

Uključiti rernu na 180 stepeni, pleh podmazati margarinom i brašnom, izrendati čokolade i iseckati jagode. Veličina pleha: manja za hleb (tada se duže peče, 40 minuta) ili veća (peče se kraće, oko 25 - 30 minuta). Umutite 2 cela jaja sa šećerom i vanilom.

Dodajte ulje, jogurt, promešajte pa dodajte brašno, puding od vanile (prašak) i prašak za pecivo. Spojite sa rendanom čokoladom. U pleh stavite polovinu testa, 200 gr. iseckanih jagoda (ako ima vode u jagodama procedite), drugi deo testa, poravnajte pa pospite sa još 100 gr. jagoda.

Pekla sam oko 40 minuta u manjem kalupu. Ohlađen isecite, pospite prah šećerom i uživajte u kolaču koji se topi u ustima. Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading