Aromatičan i rumen: Pečeni krompir iz rerne
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 1,500 gr. krompira
  • 6 - 7 kašika ulja
  • 1 kašika suvog začina (vegeta)
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica sitne crvene paprike
  • 1,5 kašičica belog luka u prahu (ako nemate usitnite 1 čen svežeg)

Mladi ili stari krompir operite pa stavite da se skuva. Ostavite da se ohladi pa ga ogulite i isecite šnite ili po pola. Tepsiju premažite sa dve-tri kašike ulja. Napravite premaz za krompir.

Izmešajte 3-4 kašike ulja sa začinima koji su navedeni i svaki krompir četkicom u tankom sloju premažite. Pecite oko 30 minuta na 220 stepeni i poslužite uz meso i salatu..kod mene često uz salatu i malo sira i ništa više.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading