STARINSKI ROLAT, KOJI NIKADA NE PADA U ZABORAV: Mačje oči, kremast i bogat, podseća na sladoled
Poslastica koju svi vole, a lako se sprema
Potrebno je:
Biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike brašna
1 kašika kakaa
1/2 praška za pecivo
Krem:
3 jajeta
140 g šećera
1 vanilin šećer
150 g čokolade
200 g margarina
150 g mlevene plazme
4 banane
Priprema
Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sve umutite sa žumancima.
Foto: Youtube/Printscreen
Zatim pažljivo umešajte i sneg od belanaca. Izlijte u veliki pleh, obložen papirom za pečenje, pa pecite na 180 C oko 15 minuta.
Pečen biskvit odvojite od papira, pa zarolajte u vlažnu krpu.