FANTASTIČAN RUČAK, GOTOV ZA 30 MINUTA: Tikvice sa sirom i pršutom zapečene u rerni, uživaćete u svakom zalogaju
Sve što treba da uradite je da poslažete namirnice i zapečete u rerni
Tikvice su ukusno povrće, a njihova primena u kuhinji je raznovrsna. Postoje različiti recepti kako sve možete da pripremite ovo zeleno povrće. Imamo one klasične kao što su punjene tikvice, musaka od tikvica, pohovane..., ali takođe tikvice možete da urolate, da ih služite kao čorbu ili predjelo... Primena tikvica ima bezbroj, a vi odaberite onaj recept koji vam se najviše dopada.
Potrebno je:
2 tikvice
3 mocarele
3 deblje kriške dimljenog sira
pršuta ili praška šunka
Priprema:
Isecite tikvice tanko po dužini. Posolite i ostavite 20 minuta. Isecite mocarelu i dimljeni sir. Isperite tikvice i osušite ih ubrusom. Nauljite tepsiju, pa poređajte tikvice, malo posolite, pa kockice mocarele i dimljenog sira, a zatim red praške šunke ili pršute. Ređajte tako dok ne utrošite sastojke, a poslednji red treba da bude sir. Na kraju pospite sa malo parmezana. Pecite na 180°C nekih 30 minuta.