Hrskava piletina u čipsu sa tarator sosom – Fenomenalan ručak za 30 minuta
Malo utrošenog vremena i truda, a ovo jelo će odmah postati omiljeni specjalitet u vašoj kući
Potrebno je:
400g pilećeg belog mesa
3 jajeta
100 g prezli
100 g čipsa
100 g belog mekog brašna
so
ulje za prženje
za tarator sos:
400 g krastavca
180 g kisele pavlake
sok od 1/2 limuna
2 čena belog luka
sveža mirođija
Priprema:
Očistiti i izrendati krastavac.
Narendani krastavac posoliti da otpusti vodu.
Očistiti beli luk i iseći pola limuna.
Sitno iseckati mirođiju.
Ocediti narendani krastavac od viška vode.
Iscediti pola limuna na krastavac.
Dodati mirođiju i beli luk.
Sve dobro sjediniti sa kiselom pavlakom.
Pileće belo meso očistiti od žilica i iseći na trake.
Posoliti meso.
Pripremiti za paniranje brašno, jaja i čips.
Čips usitniti i pomešati sa prezlama.
Zagrejati ulje u šerpi.
Meso panirati sledećim redosledom: brašno, jaja, čips sa prezlama.
Pržiti meso dok ne pozlati.
Gotovu piletinu vaditi na papirni ubrus kako bi uklonili višak masnoće
Servirati po želji.
Prijatno!