Mančmelou kolač - Vrhunski desert, sto puta ukusniji od kupovnog
Potrebno je:
za koru:
6 žumanaca
190 g šećera
100 g brašna
10 g kakaoa
5 g praška za pecivo
125 ml hladnog mleka
10 g vanilin šećera
za šam:
6 belanaca
250 g šećera
za glazuru:
150 g crne čokolade
1 kašika ulja za pleh
1 kašika brašna za pleh
Priprema:
Odvojiti žumanca i belanca.
Umutiti žumanca sa šećerom.
Dodati vanilin šećer.
Dodati mleko.
Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao.
Sve dobro sjediniti.
Nauljiti i pobrašnjaviti pleh.
Smesu izliti u pleh.
Peći 20 minuta na 180 stepeni C.
Dok se kora peče umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam.
Delimično pečenu koru nožem odvojiti od ivica pleha.
Ravnomerno rasporediti šam odozgo.
Peći još 20 minuta na 180 stepeni C.
Crnu čokoladu otopiti uz dodatak ulja.
Nožem opkrojiti kolač (skinuti višak šama sa ivica).
Preliti otopljenom čokoladom odozgo.
Ostaviti da se prohladi.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)