Miris koji očarava: Napravite punjene paprike sa mesom i rižom
Sastojci i priprema:
- oko 15 paprika ili možete napraviti par čufti pa potrošiti manje paprika
- oko 800 gr. mlevenog mesa
- 250 gr. crnog luka
- 5 čenova belog luka
- 100 gr. šargarepe (ne mora)
- 150 gr. pirinča- riže(na ovu količinu mesa je taman)
- malo peršunovog lišća
- 1 jaje - so, biber, suvi začin po ukusu
- 1 kašika sitne crvene paprike
- oko 800 ml. kuvanog paradajza (zavisi koliko je jakog ukusa i gustine)
- voda (koliko je dovoljno da se prekriju paprike)
Za zapršku:
- oko 30 ml. ulja
- 1 kašika brašna
Paprike izdubite i operite. Izmešajte meso sa iseckanim lukom, belim lukom, izrendanom šargarepom, rižom jajetom i začinima. Napunite paprike tako da u sredini ostane manja rupa jer će tokom kuvanja pirinač nabubriti. Složite u šerpu, prelijte kuvanim paradajzom i vodom.
Kuvajte na laganoj temperaturi oko sat do sat i po vremena. Ako se paprike dižu iz safta stavite tanjir da ih pritisne. Na zagrejanom ulju kratko ispržite brašno i zapržite jelo. Još malo ostavite da kuva. Poslužite uz pire krompir. Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)