Idealna za doručak: Brza pita sa tikvicama i sirom
Ukusna i sočna
Sastojci i priprema:
- 1 tikvica od oko 500 gr.
- 250 gr. sira
- 50 ml. vode
- 100 ml. ulja
- 2 jaja
- 3 kašike brašna
- kesica praška za pecivo
- so
- 500 gr. kora za pitu
- susam
Izrendajte jednu srednju tikvicu, posolite i ocedite. Sok koji dobijete iskoristite za premaz.
Tikvice izmešajte sa sirom. U sok od tikvice dodajte još malo vode (50 ml.) jaja, ulje, so i dobro promešajte. Potom umešajte brašno i prašak za pecivo.
Tepsiju podmazite pa redjate kora, premaz, kora, premaz...izbrojte kore pa odredite koliko ide u prvi red.
Na sredinu stavite fil od tikvica pa opet kora, premaz...isecite na kocke, odgore premažite i pospite susamom. Ostavite da stoji 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.