Ukusan i brz ručak: Zapečeni karfiol u rerni sa pavlakom
Možete ga servirati uz pavalku, kiselo mleko, kriške sira..uz meso ili samo uz salatu
Sastojci i priprema:
- 1 kg. - 1,200 gr. karfiola (listove isto koristim)
- 4 jaja
- 300 gr. kisele pavlake
- 150 ml. mleka
- 100 ml. ulja
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašika brašna
- 2 kašike prezli (hlebne mrvice)
- biber
- so
Karfiol operite, isecite na krupne cvetove i obarite u slanoj vodi zajedno sa listovima. Ne treba da bude skroz mekan, procedite. Istresite u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu posudu, iseckajte skuvane listove pa i njih dodajte.Umutite jaja sa pavlakom, mlekom, uljem.
Dodajte brašno i prezle, začine, dobro promešajte i istresite preko karfiola. Pecite u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj sklonite foliju ili poklopac pa kratko zapecite da dobije boju. Prijatno!