Ukusan i brz ručak: Zapečeni karfiol u rerni sa pavlakom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  1 kg. - 1,200 gr. karfiola (listove isto koristim)
  •  4 jaja
  •  300 gr. kisele pavlake
  •  150 ml. mleka
  •  100 ml. ulja
  •  1 kašičica suvog začina
  •  1 kašika brašna
  •  2 kašike prezli (hlebne mrvice)
  •  biber
  •  so

Karfiol operite, isecite na krupne cvetove i obarite u slanoj vodi zajedno sa listovima. Ne treba da bude skroz mekan, procedite. Istresite u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu posudu, iseckajte skuvane listove pa i njih dodajte.Umutite jaja sa pavlakom, mlekom, uljem.

Dodajte brašno i prezle, začine, dobro promešajte i istresite preko karfiola. Pecite u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj sklonite foliju ili poklopac pa kratko zapecite da dobije boju. Prijatno!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading