Prste da poližeš: Napravite đuveč čiji ukus će vas oduševiti
Idealan ručak
Sastojci i priprema:
- 2 velike glavice luka (oko 350 gr.)
- 900 gr. paprike (neka budu mesnate, crvene, žute..)
- 2 veća paradajza (500 gr.)
- 200 - 300 gr. pilećeg belog mesa
- 200 gr. pirinča
- 100 ml. ulja
- oko 100 ml. vode (možda i više)
- malo celerovog lišća
- so po ukusu
Luk iseckajte pa propržite na ulju, dodajte iseckano meso. Čim meso pobeli ubacite papriku i krčkajte desetak minuta. Dodajte i isečen paradajz, poklopite i ostavite opet deset minuta.
Kada je povrće pustilo svoj sok, ubacite opran pirinač, vode koliko je potrebno (ne mnogo) poklopite i nastavite kuvati uz povremeno mešanje. Pririnač treba da omekša i pokupi tečnost ali jelo treba da ostane fino, sočno. Pred kraj se posoli i doda iseckano lišće. Prijatno.