Topi se u ustima: Štrudla sa sirom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 900 gr. brašna (plus 100 gr. za radnu površinu)
  •  40 gr. svežeg kvasca ili 10 gr. suvog
  •  200 ml. jogurta
  •  200 ml. mlake vode
  •  150 ml. ulja
  •  3 jaja (2 žumanca za testo, belanca za fil, 1 jaje za premazivanje)
  •  2 kašičice šećera
  •  1,5 kašičica soli
  •  100 gr. susama
  •  150 gr. margarina
  •  300 gr. sitnog sira

Kvasac izmešajte sa mlakom vodom i šećerom, dodajte ostale tečne sastojke, jogurt, ulje, žumanca.

Zamesite glatko testo, zamešeno pouljite sa kašikom ulja pa ostavite da se diže oko sat vremena.

Sir izmešajte sa belancima, ako je potrebno posolite.
Nadošlo testo premesite i podelite na dve ili tri štrudle (najbolje tri), razvucite, nafilujte i umotajte.

Premažite umućenim jajetom i bogato pospite susamom. Peči u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 - 40 minuta ili dok ne vidite da je porumenilo. Izvadite iz rerne i na vruče složite iseckan margarin, vratite u rernu na još desetak minuta. Ostavite da se malo prohlade pa isecite i uživajte u najmekšim zalogajima ove štrudle. Prijatno.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading