Oprez! Ako je pileće meso ove boje, odmah ga bacite jer može doći do trovanja
Stručnjaci savetuju da prvo pogledate datum proizvodnje, rok trajanja i zemlju iz koje meso dolazi,a nakon toga sledi provera na osnovu izgleda mesa: njegove boja, čvrstoće i mirisa.
Ako je boja mesa koje ste kupili drugačija, tamna ili sivkasta, ono najverovatnije nije sveže. Dobra piletina će se najbolje prepoznati po kosti na bataku, koja mora da bude potpuno bela.
Miris
Sveže meso najčešće ima slab miris. Ako vam se čini da piletina miriše na kiselo, trule ili užeglo, najverovatnije je već pokvarena.
Površina mesa
Ako niste u prilici da pomirišete meso jer je zapakovano u prodavnici postoji način da otkrijete da li je sveže. Pipnite ga prstom, ako je sveže ne sme da ostane udubljenje. Takođe je važno da obratite pažnju da li na površini mesa ima sluzi jer to ukazuje da su se već stvorile bakterije.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)