Cela kuća će mirisati: Kolač medeno srce
Ako ga niste još pravili ne čekajte ni dana, on je divan, mekan i izdašan
Sastojci i priprema:
- Sve se meri čajnom šoljom od 300 ml.
- 1 šolja vode - pola šolje šećera (može i manje)
- 2 šolje brašna (ja sam koristila meko, ali se može mešati oštro i meko)
- 1 kašika kakaa
- 10 kašika džema bilo kojeg
- 100 ml. ulja (ili otprilike malo manje od pola šolje)
- 1,5 (jedna i po) kašičica soda bikarbone
- Za fil:
- 10 kašika džema/marmelade (najbolje ako imate neki svetliji)
- 2 šake mlevenih oraha
Glazura:
- 50 -100 gr. čokolade rastopiti sa 3 kašike ulja (količina od 50 gr. čokolade je sasvim dovoljna ali može i više)
- Ako želite možete napraviti i bele šare.
- 1 štangla bele čokolade i 1kašika ulja
Ako postite koristite posne čokolade. Uključite rernu na 200 stepeni. Pripremite tepsiju 30 x 25 ili neku približne veličine. Umutite vodu, šećer, brašno, kakao, ulje, džem, soda bikarbonu. Polovinu testa istresite u tepsiju i pecite oko 10 - 15 minuta. Izvadite iz rerne pa prelijte rastopljenom marmeladom u koju ste stavili mlevene orahe (orahe ako želite)...
Preko marmelade ide ostatak testa ali ga predhodno razredite sa 5 kašika vode da bi se lakše razlilo preko marmelade. Pecite još 30 minuta ili dok ne budete sigurni da je gotovo. Prelijte rastopljenom čokoladom, išarajte belom.