Cela kuća će mirisati: Kolač medeno srce
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • Sve se meri čajnom šoljom od 300 ml.
  • 1 šolja vode - pola šolje šećera (može i manje) 
  • 2 šolje brašna (ja sam koristila meko, ali se može mešati oštro i meko)
  • 1 kašika kakaa 
  • 10 kašika džema bilo kojeg
  • 100 ml. ulja (ili otprilike malo manje od pola šolje)
  • 1,5 (jedna i po) kašičica soda bikarbone
  • Za fil: 
  • 10 kašika džema/marmelade (najbolje ako imate neki svetliji) 
  • 2 šake mlevenih oraha

Glazura: 

  • 50 -100 gr. čokolade rastopiti sa 3 kašike ulja (količina od 50 gr. čokolade je sasvim dovoljna ali može i više)
  • Ako želite možete napraviti i bele šare. 
  • 1 štangla bele čokolade i 1kašika ulja

Ako postite koristite posne čokolade. Uključite rernu na 200 stepeni. Pripremite tepsiju 30 x 25 ili neku približne veličine. Umutite vodu, šećer, brašno, kakao, ulje, džem, soda bikarbonu. Polovinu testa istresite u tepsiju i pecite oko 10 - 15 minuta. Izvadite iz rerne pa prelijte rastopljenom marmeladom u koju ste stavili mlevene orahe (orahe ako želite)...

Preko marmelade ide ostatak testa ali ga predhodno razredite sa 5 kašika vode da bi se lakše razlilo preko marmelade. Pecite još 30 minuta ili dok ne budete sigurni da je gotovo. Prelijte rastopljenom čokoladom, išarajte belom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading