Ukusno koktel pecivo: Napravite pica štanglice
Sastojci i priprema:
- 150 gr. kačkavalja
- 200 gr. margarina
- 1 jaje
- 50 gr. sitnog sira (ili krem sira)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica origana (može i bosiljak)
- 100 gr. kečapa
- 350 - 400 gr. brašna (plus za posipanje radne površine)
- jaje za premazivanje
- origano, susam, kim...
Izrendajte kačkavalj, margarin, dodajte jaje, sir, origano, kečap, so pa sve rukom spojite. Potom dodajte i brašno, mesite dok ne formirate lopticu (testo bude lepljivo), umotajte u foliju ili kesu pa stavite na trideset minuta do sat vremena u frižider da stoji.
Izvadite testo na radnu površinu posutu brašnom ( ne treba premesiti) i oklagijom razvucite debljine prsta. Isecite štanglice i složite na tepsiju (slobodno jednu blizu druge), premažite jajetom, pospite semenkama koje volite i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ako je slabija rerna može i na 220. Uživajte u finim i mekanim zalogajima. Ako volite hrskavije štanglice pecite ih 30 - 35 minuta.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)