VEOMA JE LAGANO: Predivno pecivo sa kajmakom koje se jako brzo pravi!

Bakina Kuhinja | Žena 25.08.2021 15:00

Oduševićete svoje ukućane!

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

300 ml mleka

15 gr. kvasca svežeg

1 kašičica šećera

4 kašike maslinovog ulja 

550 gr brašna

3 kašike kajmaka

soli

Priprema

U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Promešati.  Kad nadodje sipati u vangicu dodati ulje malo brašna i posoliti. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 


Dodavati brašno da se dobije mekše testo , mesiti bar 5-6 min da se testo naguta vazduha i postane glatko da se ne lepi za prste. Pokriti da odmara oko 30-40 min na sobnoj temperaturi.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 


 Istresti na sto malo razmesiti pa izdvojiti 10 komada  testa približno jednakih malo ih obraditi u rukama oblikovati loptu. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 


Pokriti da odmaraju 15 min. Svaku loptu na stolu razviti što tanje pa premazati kajmakom Uviti u tanke rolnice  . Iseći po sredini pa isplesti u pletenicu. Redjati u pleh pa pokriti da porastu. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Premazati žumancetom i kašikom maslinovog ulja. Po želji posutu semenkama i morskom solju. Peći na 220 stepeni oko 20-30 min. pokriti ukrpom da modmore i malo se prohlade..Fantazija..Pamuk testo nema u pekarama Uživajte...

 

Expand player
Pogledajte više