VEOMA JE LAGANO: Predivno pecivo sa kajmakom koje se jako brzo pravi!
Oduševićete svoje ukućane!
Potrebno je:
300 ml mleka
15 gr. kvasca svežeg
1 kašičica šećera
4 kašike maslinovog ulja
550 gr brašna
3 kašike kajmaka
soli
Priprema
U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Promešati. Kad nadodje sipati u vangicu dodati ulje malo brašna i posoliti.
Foto: Bakina kuhinja
Dodavati brašno da se dobije mekše testo , mesiti bar 5-6 min da se testo naguta vazduha i postane glatko da se ne lepi za prste. Pokriti da odmara oko 30-40 min na sobnoj temperaturi.
Foto: Bakina kuhinja
Istresti na sto malo razmesiti pa izdvojiti 10 komada testa približno jednakih malo ih obraditi u rukama oblikovati loptu.
Foto: Bakina kuhinja
Pokriti da odmaraju 15 min. Svaku loptu na stolu razviti što tanje pa premazati kajmakom Uviti u tanke rolnice . Iseći po sredini pa isplesti u pletenicu. Redjati u pleh pa pokriti da porastu.
Foto: Bakina kuhinja
Premazati žumancetom i kašikom maslinovog ulja. Po želji posutu semenkama i morskom solju. Peći na 220 stepeni oko 20-30 min. pokriti ukrpom da modmore i malo se prohlade..Fantazija..Pamuk testo nema u pekarama Uživajte...