Ukusna i kremasta: Prolećna krompir salata sa mirođijom i belim lukom

Ljubica Čurović | Žena 26.08.2021 13:30

Izmešajte sa tunjevinom za savršen i lagan obrok

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 2 kg. oguljenog krompira
  • 3 mlada bela luka (moja su manja iz bašte pa sam dodatno naseckala 2 čena belog luka)
  • 100 gr. praziluka (manji komad)
  • veza mirođije
  • 50 gr. celera
  • 100 gr. šargarepe
  • 50 ml. ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika sirćeta (može više ako volite kiselije, može i limun ili jabukovo sirće)
  • 7 kašika posnog majoneza (ili običan ako ne postite)

Krompir, šargarepu i celer stavite da kuva dok ne omekša. Izvadite iz vode (iskoristite je za kuvanje supe ili čorbe) da se prohladi. Iseckajte mirođiju, beli luk, praziluk i stavite u činiju u kojoj ćete pripremiti salatu. Odmah tu narendajte kuvani krompir, šargarepu i celer.

Zagrejte ulje da bude vrelo, u ulje dodajte so pa prelijte preko salate. Dodajte i majonez, sirće i lagano promešajte. Poslužite odmah. Može da stoji u frižideru najduže tri dana. Prijatno.

Expand player
Pogledajte više