Bez prženja, hrskavo i sočno: Napravite pohovani patlidžan
Sastojci i priprema:
- 1 veći patlidžan
- 4 jajeta
- 150 gr. brašna
- 150 gr. prezli
- 3 kašike susama
- 3 kašike lana
- 1 kašika čia semenki
- malo iseckanih bundevinih semenki
Semenke možete koje hoćete ili koje imate, može samo jedna vrsta. - so - oko 30-40 ml. ulja Isecite patlidžan na kolutove ili po dužini, posolite ga. Pripremite 4 posudice ili tanjira.
U jedan umutite jaja, pa dodajte kašiku ulja i posolite. U drugi stavite brašno, u treći prezle a u četvrti izmešajte semenke. Ja praktikujem da u prezle umešam semenke, u tom slučaju potrebne su tri posude. Patlidžan uvaljati prvo u brašno, pa u jaja, prezle i smenke i slagati u podmazanu tepsiju ili samo stavite pek papir. Odozgo nakapajte ulje i pecite oko 15 minuta na 240 stepeni.
U toku pečenja izvadite tepsiju iz rerne pa svaki kolut preokrenite da se lepo zapeče s obe strane. Možete ih pržiti i u dubokom ulju. Poslužite uz razna druga jela, krompir, salate, mesa..Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)