Bez prženja, hrskavo i sočno: Napravite pohovani patlidžan
Foto: Shutterstock

Sastojci i priprema:

  • 1 veći patlidžan
  • 4 jajeta
  • 150 gr. brašna
  • 150 gr. prezli
  • 3 kašike susama
  • 3 kašike lana 
  • 1 kašika čia semenki 
  • malo iseckanih bundevinih semenki

Semenke možete koje hoćete ili koje imate, može samo jedna vrsta. - so - oko 30-40 ml. ulja Isecite patlidžan na kolutove ili po dužini, posolite ga. Pripremite 4 posudice ili tanjira.

U jedan umutite jaja, pa dodajte kašiku ulja i posolite. U drugi stavite brašno, u treći prezle a u četvrti izmešajte semenke. Ja praktikujem da u prezle umešam semenke, u tom slučaju potrebne su tri posude. Patlidžan uvaljati prvo u brašno, pa u jaja, prezle i smenke i slagati u podmazanu tepsiju ili samo stavite pek papir. Odozgo nakapajte ulje i pecite oko 15 minuta na 240 stepeni.

U toku pečenja izvadite tepsiju iz rerne pa svaki kolut preokrenite da se lepo zapeče s obe strane. Možete ih pržiti i u dubokom ulju. Poslužite uz razna druga jela, krompir, salate, mesa..Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading