Ručak koji ćete obožavati: Musaka od pečenih paprika i mlevenog mesa
Izuzetno ukusna musaka koja se vrlo lako i brzo priprema, bez pohovanja paprika
Sastojci i priprema:
- 10 pečenih paprika (crvenih, kada nije sezona koristiti iz zamrzivača)
- 500 gr. mlevenog mesa (po izboru)
- 200 gr. kisele pavlake
- 4 jaja
- 100 ml. ulja
- 1 glavica crnog luka
- 150 gr. pirinča
- pola veze peršunovog lišća
- 1 kašika suvog začina
- so (ako je potrebno)
- biber
Pirinač operite i skuvajte. Iseckan luk izdinstajte na ulju pa dodajte mleveno meso, pirinač, začine, iseckano lišće. Krčajte 5 - 7 minuta.
Paprike ogulite i očistite od semenki. Vatroslanu posudu ili tepsiju podmažite uljem, poređajte paprike, fil, umućena jaja i pavlaku (i njih malo začiniti), opet paprika, fil, premaz od pavlake i jaja i tako dok sve ne potrošite. Na kraju treba da je paprika i premaz od pavlake. Pecite na najjačoj temperaturi oko 30 minuta.