Ručak koji ćete obožavati: Musaka od pečenih paprika i mlevenog mesa
Foto: Shutterstock

Sastojci i priprema:

  •  10 pečenih paprika (crvenih, kada nije sezona koristiti iz zamrzivača)
  •  500 gr. mlevenog mesa (po izboru)
  •  200 gr. kisele pavlake
  •  4 jaja
  •  100 ml. ulja
  •  1 glavica crnog luka
  •  150 gr. pirinča
  •  pola veze peršunovog lišća
  •  1 kašika suvog začina
  • so (ako je potrebno)
  •  biber

Pirinač operite i skuvajte. Iseckan luk izdinstajte na ulju pa dodajte mleveno meso, pirinač, začine, iseckano lišće. Krčajte 5 - 7 minuta.

Paprike ogulite i očistite od semenki. Vatroslanu posudu ili tepsiju podmažite uljem, poređajte paprike, fil, umućena jaja i pavlaku (i njih malo začiniti), opet paprika, fil, premaz od pavlake i jaja i tako dok sve ne potrošite. Na kraju treba da je paprika i premaz od pavlake. Pecite na najjačoj temperaturi oko 30 minuta.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading