Ukusno i brzo jelo: Zapečeni prokelj sa krompirom i kobasicom
Prokelj je bogat vitaminima C i A
Sastojci i priprema:
- 450 gr. prokelja
- 400 - 500 gr. krompira
- 150 gr. juneće kobasice
- 3 čena belog luka
- 50 ml. ulja
- 1 kašika suvog začina
- malo bibera
- šolja vode
Za preliv:
- 400 gr. kisele pavlake
- 30 ml. ulja
- 100 gr. kukuruznog brašna
- 2 jaja
- peršunovo lišće
- 50 ml. vode
- pola kašike suvog začina
- malo bibera
Prokelj operite i isecite na polovine, krompir na kocke, beli luk sitno. Prokelj i krompir izdinstajte na ulju i vodi oko desetak minuta, dodajte začine, beli luk, kobasicu pa još koji minut dinstajte.
Preručite u vatrostalnu posudu ili tepsiju koju ste predhodno namazali uljem.
Uživajte u odličnom obroku dok je topao, poslužite uz sezonsku salatu ili turšiju, kajmak, pavlaku, krišku sira. Prijatno.