Jeftino i lako za pripremu: Lisnati štapići sa kečapom i začinima
Dobije se dosta komada, veoma su ukusni
Sastojci i priprema:
- 40 gr. svežeg kvasca
- 1 kg. brašna
- 400 ml. vode
- 200 ml. ulja
- 200 gr. kečapa
- 200 gr. margarina
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica belog luka u prahu
- Začine možete staviti koje hoćete.
U vanglu izmrvite kvasac, dodajte šećer, mlaku vodu, ulje. Izmešajte pa dodajte oko 850 gr. brašna i so. Zamesite testo i ostavite da stoji oko 30 minuta. Za to vreme držite margarin u zamrzivaču ili frižideru da se stegne. Nadošlo testo premesite i podelite na dva dela. Jedan deo razvucite, preko narendajte 100 gr. margarina i uvijte u rolat. Tako uradite i sa drugim delom. Oba rukama istanjite i ostavite desetak minuta da odstoje.
Razvucite oklagijom i premažite kečapom u koji ste umešali začine. Isecite trake i uvijte štapiće kako je prikazano u videu. Ređajte na tepsiju obloženu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Prijatno.