Lagan i osvežavajuć: Voćni kolač koji se ne peče
Sastojci i priprema:
Korica:
- 200 gr. mlevenog keksa
- 150 gr. pečenih lešnika, oraha ili badema
- 125 gr. rastopljenog margarina
- 2 kašike šećera u prahu
- 200 ml. slatke pavlake
U činiju (tepsiju) u kojoj ćete praviti kolač izmešajte keks, drobljene lešnike, šećer, margarin, slatku pavlaku. Utapkajte kašikom da dobijete podlogu, koricu.
Fil:
- 1 litra mleka
- 3 pudinga od slatke pavlake
- 300 ml. slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 150 gr. plazma keksa
- 300 gr. voća po želji
Puding i šećer umutite sa malo mleka. Ostalo mleko i slatku pavlaku prokuvajte pa zakuvajte puding. U vruće umešajte izlomljen keks. Na koricu složite voće pa prelijte vrućim filom od slatke pavlake i keksa.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)