Savršeno ide uz meso i krompir: Napravite kremastu salatu od pečenih paprika
Morate da probate
Sastojci i priprema:
- oko 6 - 7 komada paprika (roga ili babura)
- 100 gr. majoneza
- 200 gr. kisele pavlake
- 1 čen belog luka
- malo iseckanog peršunovog lišća
- 2-3 kašike jabukovog sirćeta (može i limun ili alkoholno sirće - stavite ga manje)
- so (1 kašičica ili po ukusu)
- biber
- malo šećera (1 kašičica ili po ukusu)
Paprike ispecite u rerni, ja pečem na najačoj temperaturi oko 30 minuta. Oguliti i izvaditi semenke. Iseckati na kockice. Izmešati ostale sastojke, beli luk narendajte ili iseckajte. Sve spojite, probajte ako treba dosolite.
Odlična je hladna iz frižidera uz vruć krompir (pečen, pržen ili u ljusci). Uz pohovane šnicle, fašire, pečenu kobasicu..Prijatno!