DOMAĆE LISNATO TESTO ZA SAVRŠENU PITU: Mekana, hrskava, čarobnog ukusa
Nije teška za rad samo malo zahtevna treba biti strpljiv ali je rezultat iznenađujući
Hrskava, u sredini mekana, mrvi se i topi se u ustima.
Recept za lisnatu pitu
Potrebno je:
300 ml vode
450 gr brašna
soli
Nadev:
200 gr sira
200 gr šunke
1 jaje
Priprema:
Testo zamesiti i obraditi ga rukama 5 min. Pokriti da odmori 15 min, Podeliti na 2 dela i oblikovati lopte pa pokriti i odmoriti 5 min. Prvu lopti razviti što tanje, na stredinu staviti veću čašu pa iseći testo do čaše na 12 trouglova.
Foto: Bakina kuhinja
Premazati sa omekšanim maslacom pa svaki trougao prebaciti na sredinu gde je čaša.
Foto: Bakina kuhinja
Prilikom svakog prebacivanja premazati maslacom. Razviti za pola cm i staviti u pleh podmazan maslacom. U sir staviti jaje i seckanu šunku i izjednačiti.
Foto: Bakina kuhinja