DOMAĆE LISNATO TESTO ZA SAVRŠENU PITU: Mekana, hrskava, čarobnog ukusa
Foto: Bakina kuhinja

Hrskava, u sredini mekana, mrvi se i topi se u ustima.

Recept za lisnatu pitu

Potrebno je:

300 ml vode
450 gr brašna
soli

Nadev:

200 gr sira
200 gr šunke
1 jaje

Priprema:

Testo zamesiti i obraditi ga rukama 5 min. Pokriti da odmori  15 min, Podeliti na 2 dela i oblikovati lopte  pa pokriti i odmoriti 5 min.  Prvu lopti razviti što tanje, na stredinu staviti veću čašu pa iseći testo do čaše na 12 trouglova. 

DOMAĆE LISNATO TESTO ZA SAVRŠENU PITU: Mekana, hrskava, čarobnog ukusa

Foto: Bakina kuhinja

 

Premazati sa omekšanim maslacom pa svaki trougao prebaciti na sredinu gde je čaša.

DOMAĆE LISNATO TESTO ZA SAVRŠENU PITU: Mekana, hrskava, čarobnog ukusa

Foto: Bakina kuhinja

 

Prilikom svakog prebacivanja premazati maslacom. Razviti  za pola cm i staviti u pleh podmazan maslacom. U sir staviti jaje i seckanu šunku i izjednačiti.

DOMAĆE LISNATO TESTO ZA SAVRŠENU PITU: Mekana, hrskava, čarobnog ukusa

Foto: Bakina kuhinja

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading