Fine i hrskave: Uvrnute mekike sa sirom i belim lukom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  800 - 900 gr. brašna
  •  1 kašičica šećera
  •  1 kašičica soli
  •  40 gr. kvasca (svežeg, 10 gr. suvog)
  •  300 ml. mlakog mleka
  •  100 ml. ulja
  •  2 jaja
  •  250 gr. sitnog sira
  •  pola čena belog luka (vrlo malo, može i suvi)
  •  ulje za prženje

Izmešajte kvasac sa mlakim mlekom i šećerom, dodajte ulje, jaja, sir. Izmešajte dobro pa dodajte brašno, so. Zamešeno testo ostavite da odstoji 30 minuta, premesite ga, razvucite oklagijom pa isecite trakice, uvijte u pletenicu. Zagrejte duboko ulje pa pržite sa obe strane dok fino ne porumene.

Vruće dodatno posolite, možete ih premazati belim lukom. Poslužite uz jogurt, kiselo mleko, hladnu salatu od jogurta, krastavaca i mirođije...uz ručak, doručak..na izlet, plažu..Prijatno!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading