Fantastičan miris i ukus: Mekana štrudla sa kajsijama i orasima
Kombinacija testa koji se mesi sa mlečnom čokoladom i filom od kajsija je savršena
Priprema testa:
- 20 gr. kvasca
- 100 ml. mlakog mleka
- 1 puna kašika brašna
- 1 kašika šećera
Sve izmešati i ostaviti da kvasac naraste.
- 150 ml. mleka
- 150 gr. margarina
- 70 gr. mlečne čokolade
Prokuvati i ostaviti da se prohladi.
- oko 500 gr. brašna
- kašičica soli
- 1 jaje (za premazivanje)
U vanglu stavite nadošli kvasac, rastopljen margarin sa mlekom i čokoladom. Promešajte pa dodajte brašno i so i zamesite testo. Ostavite da naraste. Premesite i podelite na dva dela. Svaki deo razvucite kako je opisano u videu i premažite sledećim filom.
Umotajte, složite u podmazanu tepsiju, izbockajte čačkalicom i premažite jajetom. Ja sam ih dodatno posula orasima. Štrudle pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 - 40 minuta ili dok ne vidite da je fino porumenilo. Ohlađene isecite i pospite prah šećerom. Prijatno.
Priprema fila:
- 5 kajsija (oko 500 gr.)
- 2 - 3 kašike šećera
- 100 gr. mlevenih oraha
Kajsije izgnječite pa izmešajte sa mlevenim orasima i šećerom.