Fantastičan miris i ukus: Mekana štrudla sa kajsijama i orasima

alo.rs/serpicarecepti/Lj.Č. | Žena 01.09.2021 13:30

Kombinacija testa koji se mesi sa mlečnom čokoladom i filom od kajsija je savršena

Foto: Youtube/Printscreen

Priprema testa:

  • 20 gr. kvasca
  •  100 ml. mlakog mleka
  •  1 puna kašika brašna
  • 1 kašika šećera

Sve izmešati i ostaviti da kvasac naraste.

  •  150 ml. mleka
  •  150 gr. margarina
  • 70 gr. mlečne čokolade

Prokuvati i ostaviti da se prohladi.

  •  oko 500 gr. brašna
  •  kašičica soli
  • 1 jaje (za premazivanje)

U vanglu stavite nadošli kvasac, rastopljen margarin sa mlekom i čokoladom. Promešajte pa dodajte brašno i so i zamesite testo. Ostavite da naraste. Premesite i podelite na dva dela. Svaki deo razvucite kako je opisano u videu i premažite sledećim filom.

Umotajte, složite u podmazanu tepsiju, izbockajte čačkalicom i premažite jajetom. Ja sam ih dodatno posula orasima.  Štrudle pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 - 40 minuta ili dok ne vidite da je fino porumenilo. Ohlađene isecite i pospite prah šećerom. Prijatno.

Priprema fila:

  • 5 kajsija (oko 500 gr.)
  •  2 - 3 kašike šećera
  •  100 gr. mlevenih oraha

Kajsije izgnječite pa izmešajte sa mlevenim orasima i šećerom.
 

Expand player
Pogledajte više