Testo kao pamuk: Pogačice idealne za burgere i sendviče
Preukusne
Sastojci i priprema:
- 200 ml. mlakog mleka
- 30 gr. svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- 2 kašike brašna
Izmešati i ostaviti da proradi.
- 1 jaje
- 100 ml. vode
- 150 gr. rastopljenog maslaca
- oko 600 gr. brašna (meko)
- 1,5 kafena kašičica soli
Za premazivanje:
- 1 jaje
- kašika mleka
- susam
Izmešajte jaje sa maslacem, dodajte vodu i nadošli kvasac. Zamesite testo, dobro ga izradite i ostavite 30 minuta. Podelite na manje jednake delove i napravite loptice. Ređajte na podmazanu tepsiju, prekrijte folijom ili kesom za zamrzivač, krpom i ostavite da stoje sat vremena.
Premažite umućenim jajetom i mlekom, pospite susamom i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Na dno rerne stavite manju tepsiju ili posudu sa vodom da isparava dok se pogačice peku.
Vruće pokrite krpom i ostavite desetak minuta. Prijatno!