Ukusno i zanimljivo: Medena piletina u kori od dinje ili bundeve

alo.rs/serpicarecepti/Lj.Č. | Žena 05.09.2021 18:00

Meso pripremljeno u kori od dinje ili bundeve je sočno i aromatično

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • kora od dinje ili bundeve 
  •  oko 1,5 kg. do 2 kg. pilećeg mesa
  •  2 kašike meda
  •  so
  •  biber
  •  ulje (ja sam stavila maslinovo)
  •  peršunovo lišće

Možete dodati začine (kari, čili, kurkuma, muskantni oraščić, luk crni ili beli. lovorov list...).

Meni je i bez začina super jer kora pusti svoju aromu.

Kora treba da je čitava, normalno je izdubite i sredinu iskoristite za drugi recept.

Meso isecite na manje komade, začinite, pouljite, dodajte med i istresite u koru. Od drugog dela kore možete napraviti poklopac ili jednostavno prekriti folijom.

Pecite oko sat i po vremena, sklonite poklopac ili foliju pa nastavite peći još pola sata. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 - 220 stepeni.

Servirajte u kori jer zaista je dekorativno, odozgo ukrasite peršunovim lišćem.
Može uz razne priloge, riža, rižoto, krompir, salate...
 

Expand player
Pogledajte više