Lagan ručak: Zapečeni krompir sa jogurtom i mesom
Poseban ukus mu daje preliv od jogurta
Sastojci i priprema:
- 1,500 gr. krompira
- 400 ml. jogurta
- 200 ml. vode
- 350 - 400 gr. piletine (belo meso ili od bataka)
- 3 kašike brašna
- 3 jaja
- 150 ml. ulja
- 2 kašičice suvog začina
- so -ž
- biber
- pola veze peršunovog lišća
- 1 sveža paprika (ne mora)
Sitno iseckajte luk pa propržite na ulju. Dodajte na kockice iseckano meso, vodu i krčkajte oko 2 minute. Krompir ogulite i izrežite na tanke kolutove pa dodajte mesu i luku.
Začinite i sve dobro promešajte. Preručite u tepsiju ili đuvečaru, prekrijte folijom ili poklopcem i pecite u zagrejanoj rerni na 240 stepeni oko 20 minuta. Izvadite iz rerne pa prelijte prelivom.
PRELIV: umutite jaja sa jogurtom i brašnom, posolite. Preliveno vratite u rernu na nekih desetak minuta ili dok fino ne porumeni. Poslužite iz salatu ili turšiju. Prijatno.