Brza i bez kora: Pita od tikvica
Napravićete je za čas i sačekati samo dok se ispeče
Sastojci i priprema:
- 1 veća tikvica ili dve male
- 1 krompir
- 1 manja šargarepa
- manja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 dcl. jogurta
- 1 dcl. ulja
- 1 dcl. vode
- začin od povrća
- so
- biber
- 3 jaja
- 7 punih kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
- veza peršunovog lišća
Uključite prvo rernu na 220 stepeni.
Izrendajte svo povrće i promešajte. Posebno umutite jaja, dodajte začin, biber, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo. Umutite pa izmešajte sa vodom i ubacite iseckano peršunovo lišće. Posolite još ako treba. Tepsiju podmažite sa malo ulja i brašna i na dno sipajte pola umućene smese, preko stavite svo izrendano povrće pa prelijte ostalim prelivom.
Viljuškom izbockajte i tepsiju protresite. Ovako pripremljeno odmah stavite u rernu da se peče oko sat i po vremena.
Ako vam se čini da jako rumeni prekrijte folijom jer bitno je da se krompir i šargarepa fino ispeku u testu.
Prijatno!