Cela kuća će mirisati: Brza pita sa kruškama ili jabukam
Sastojci i priprema:
- 4 jajeta
- 100 gr. šećera
- 3 kesice vanilin šećera ili aroma
- 100 gr. rastopljenog maslaca ili margarina
- 200 ml. mleka
- 300 gr. brašna
- pola kesice praška za pecivo (jedna kašičica)
- malo naribane korice limuna
- 5 krušaka ili 3 - 4 komada jabuka (zavisi od veličine voća).
Za posipanje nepečenog kolača:
- 2 kašike šećera i 1 kašičica cimeta.
Peče se na 200 stepeni oko 30 minuta, dimenzija pleha 30x22 ili približno.
Umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajte maslac, mleko, brašno, prašak za pecivo, limun. Umutite.
Polovinu sipajte u podmazan pleh, poređajte voće, prekrijte ostatkom testa i pospite mešavinom šećera i cimeta.
Pečen kolač pospite šećerom u prahu ili poslužite uz šlag, sladoled...
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)