Cela kuća će mirisati: Brza pita sa kruškama ili jabukam
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 4 jajeta
  • 100 gr. šećera 
  • 3 kesice vanilin šećera ili aroma 
  • 100 gr. rastopljenog maslaca ili margarina 
  • 200 ml. mleka
  • 300 gr. brašna
  • pola kesice praška za pecivo (jedna kašičica)
  • malo naribane korice limuna
  • 5 krušaka ili 3 - 4 komada jabuka (zavisi od veličine voća).

Za posipanje nepečenog kolača:

  • 2 kašike šećera i 1 kašičica cimeta.

Peče se na 200 stepeni oko 30 minuta, dimenzija pleha 30x22 ili približno.
Umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajte maslac, mleko, brašno, prašak za pecivo, limun. Umutite.

Polovinu sipajte u podmazan pleh, poređajte voće, prekrijte ostatkom testa i pospite mešavinom šećera i cimeta.
Pečen kolač pospite šećerom u prahu ili poslužite uz šlag, sladoled...
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading