Savršeno pečeni: Pohovani bataci
Da vam uvek uspeju i budu fine boje okolo a iznutra sigurno pečeni ispratite sledeće savete
Sastojci i priprema:
- 5 pilećih bataka
- 3 jaja
- 200 gr. brašna
- 300 gr. prezli
- so
- ulje
Meso operite hladnom vodom, skinite mu kožicu pa napravite manji rez po sredini svakog bataka.
Ovo obavezno uradite ako su komadi veći, tako će toplota brže prodreti do unutrašnjosti bataka i biže sigurno pečeni. Svaki obrišite salvetom da ne budu mokri.
Dobro ih posolite pa umutite jaja koja takođe treba malo posoliti.
Uvaljajte batak u brašno, jaja, opet u brašno, jaja i na kraju u prezle.
Pržite ih na srednjoj temperaturi oko dvadeset minuta uz okretanje da bi se ravnomerno ispekli.
Ako su veći trebaće im i duže vremena.
Tokom pečenja je dobro ih polivati vrelim uljem u kojem se peku da bi proces
bio brži.
Uživajte u toplim batačićima. Prijatno!