Jednostavne za pripremu: Pohovane tikvice sa parmezanom i susamom iz rerne
Veoma, veoma ukusne
Sastojci i priprema:
- 2 srednje tikvice
- 4 jaja
- 150 gr. parmezana
- 3 kašike susama
- 5 kašika prezli
- 3 kašike brašna
- so
- ulje (2 kašike za jednu tepsiju tikvica)
Tikvice dobro operite i narežite na kolutove ili uzduž. Posolite i ostavite da otpuste vodu pa procedite.
Izmešajte brašno, prezle, parmezan, susam posebno umutite jaja i posolite ih.
Svaku tikvicu umočite u jaja, mešavinu od parmezana, opet u jaja i na kraju u mešavinu. Ređajte tikvice u pleh sa pek papirom, na svaku stavite koju kap ulja pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 - 25 minuta. Uživajte dok su tople ali i ohlađene su super. Prijatno.