Ekstra mekane i ukusne: Slane crvene palačinke sa žutim sosom
Sastojci i priprema:
Cvene palačinke:
- 2 jaja
- 150 gr. brašna
- 200 ml. mleka
- 2 prstohvata soli
- 100 gr. kečapa
- voda po potrebi
- ulje (za pečenje palačinaka)
Fil:
- 300 gr. mlevenog mesa
- 1 glavica cnog luka
- 50 ml. ulja
- 50 ml. vode
- pola kašičice soli
- malo bibera
- peršunovo lišće (količina po ukusu)
Žuti sos:
- 100 gr. majoneza
- 5 kiselih krastavčića
- pola kašičice belog luka u prahu (čak i manje)
- pola kašičice kurkume u prahu
Još je potrebno 100 gr. kisele pavlake za premazivanje palačinaka.
Prvo pripremite palačinke. Sve sastojke umutite i pecite uobičajeno.
Za fil luk sitno iseckajte pa propržite na ulju, dodajte mleveno meso, vodu, so, biber iseckano lišće i krčkajte dok voda ne ispari oko 10 minuta.
Za sos izrendajte sitno kisele krastavce, izmešajte s majonezom i ostalim navedenom sastojcima.
Sledi filovanje: na palačinku namažite jednu kašičicu kisele pavlake, stavite kašiku fila, preklopite stranice pa umotajte. Odozgo namažite po kašičicu - dve sosa ili ga poslužite pored..Spremno je za degustaciju. Uživajte i prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)