Ručak spreman za pola sata: Lažne lazanje

alo.rs/serpicarecepti/Lj.Č. | Žena 19.09.2021 10:00

Veoma sličnog ukusa pravim lazanjama

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  500 gr. testenine po izboru
  •  čaša vode
  • so

Za crveni sos:

  •  400 gr. mlevenog mesa
  •  200 ml. kuvanog paradajza
  •  100 ml. ulja
  •  1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  •  2 kašičice suvog začina
  •  2 kašičice mlevene paprike
  •  1 kašičica origana
  •  malo bibera
  • 100 ml. kečapa

Za beli sos:

  •  200 ml. mleka
  •  1 kašika brašna
  •  oko 4 kašike ulja
  • 350 gr. kačkavalja (može bilo koji)
  •  pola kašičice soli
  •  malo bibera

Uključite rernu na 230 stepeni, podmažite vatrostalnu posudu i u nju stavite rezance, prelijte vodom i posolite. Malo promešajte i stavite u vruču rernu na nekih 10 minuta čisto da rezanci malo omekšaju.

Za to vreme pripremajte crveni i beli sos.
Sitno iseckan luk izdinstajte na ulju, dodajte mleveno meso, začine, kuvani paradajz, beli luk.

Krčkajte oko 10 minuta. Za to vreme u drugi tiganj zagrejte ulje i ispržite brašno, nalijte mleko i na tihoj temperaturi kuvajte oko 2 minute. Posolite, pobiberite pa sklonite sa šporeta. U vrelo dodajte izgrendan kačkavalj.
zvadite polukuvane rezance iz rerne, prelijte crvenim sosom, promešajte, poravnajte pa odgore prekrijte belim sosom. Pospite origanom, poklopite i vratite u rernu na nekih 15 minuta da se zapeče.
Pred kraj je dobro otklopiti posudu da bi se odgore fino zarumenilo.
 

Expand player
Pogledajte više