Pita s jabukama na vodi - Lepša od baklave, caka je u ovom sirupu

alo.rs/S.Ć | Žena 07.09.2021 09:30

Možete joj dodati suvo grožđe ili lešnike, a možete je praviti i sa drugim voćem – sa malinama, višnjama, kruškama, šta god imate kući ili volite

Foto: Printscreen/Youtube

Potrebno je:

1 pakovanje kora

3 jabuke – 100g mlevenih oraha

2,5 šolje šećera

1/2 kašičice muskantnog oraha ili cimeta

1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Jabuke oljuštite, očistite sredinu i narendajte na krupno rende. Dodajte im jednu šolju šećera, mlevene orahe i muskantni orah.

U pola šoljice vode razmutite prašak za pecivo. Uzmite jednu koru, premažite ili isprskajte sa malo vode s praškom za pecivo, pa preko stavite još jednu koru.

Na sredinu kore stavite kašiku-dve nadeva od jabuka. Srolajte u tubu, a onda u oblik puža kao na slici. Ponovite postupak dok imate nadeva, za oko 7 pitica.
Pecite na 220 stepeni dok ne porumeni, nekih pola sata.

Kada je porumenela, napravite sirup. Šolju i po šećera pomešajte sa šoljom vode i stavite na ringlu da provri. Pečenu pitu prelijte ovim sirupom dok je pita još vrela a sirup još ključa. Ostavite da pita upije sirup dok se ne prohladi.

Prijatno!

Expand player
Pogledajte više