VRHUNSKI RUČAK ZA POLA SATA: Zapečene njoke sa mocarelom i spanaćem, fantastični ukus i aroma
Za manje od pola sata napravite ukusan ručak za celu porodicu. Za dodatni ukus koristite paradajz sa začinskim biljem. Za pripremu i pečenje ćete morati da odvojite 30 minuta, a količina je dovoljna za 4 porcije.
Potrebno je:
1 kašika maslinovog ulja
3 češnja belog luka,
1 veliki luk oljušten i sitno iseckan
700 g pasiranog paradajza
1 kašičica meda
80 g soli belog spanaća i sveže mleveni crni biber
800 g svežih njoka
300 g mocarele
Po želji:
25 g svežeg bosiljka sveže nariban parmezan za posluživanje
Priprema: Zagrejte rernu na 200 C. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte beli luk i luk, dinstajte 5 minuta dok ne omekšaju. Dodajte paradajz, med, spanać, so i biber i njoke.
Takođe, ako koristite, dodajte sveži bosiljak. Pirjajte oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine i spanać počne da vene. Zatim dodajte mocarelu isečenu na komade. Pripremljeno jelo stavite u rernu na 15 -ak minuta, dok mocarela ne poprimi zlatno braon boju.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)