IZ BAKINE BELEŽNICE: Pikantni zapečeni sataraš, brzo se pravi, a, uživa na tensne

alo.rs/S.Ć. | Žena 13.09.2021 09:56

Paprike, peršun, patlidžan

Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

2 patlidžana
3 crvene paprike
3 zelene paprike
4 pardajza
4 čena belog luka
2 glavice crnog luka
1 mala šoljica maslinovog ulja
1 kašičica soli
1 kašičica origano
1 ravna kašika suvog biljnog začina
200 g gauda (rendan sir)
po potrebi seckan peršun

Priprema

Patlidžane narezati na kockice i držite u slanoj vodi oko 20 minuta. Luk crni, beli luk i paprike iseckati na kolutove. U posebnom tiganju za prženje sipajte ulje i pržite crni i beli luk, zatim dodati paprike pržiti ih dok ne omekšaju, dodati očišćen paradajz od ljuski i sve zajedno krčkaati dok ne ispari voda i povrce ne omekša... dodajte potom patlidžan koji ste izvadili iz slane vode i krckati oko 10 minuta u poklopljenoj posudi, začinite začinima... Povrće prebacite u tepsiju i narendajte odozgo kačkavalj staviti u rernu i zapeći nekih 15 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju. Posuti malo seckanim peršunovim listom. Služiti toplo uz prilog po želji.

 

Expand player
Pogledajte više