CARSKI RUČAK: Odlična ideja za jednostavno i veoma ukusno jelo
Služiti toplo jelo uz salatu po izboru
Potrebno je:
3 krompira
2 srednje šargarepe
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1/2 struka praziluka
400 g svinjskog mesa od vrata
4 kašike ulja
2-3 kašike začina za svinjsko meso
po ukusu beli biber
po ukusu suvi biljni začin
po ukusu mlevena slatka paprika
300 ml vode
1 kašika masti
3 kašike kisele pavlake
Priprema
Meso iseći na komade veličine zalogaja. Posuti začinom za svinjsko meso i preliti uljem. Izmešati i ostaviti (najbolje preko noći u frižideru) ili oko 3 h. Meso će omekšati, upiti začine i brže se spremiti.
Posuti začinima, po ukusu možete dodati i još soli. Preliti mašću ili uljem.
Sve izmešati i naliti vodu. Prekriti alu folijom. I peći u rerni zagrejanoj na 180 C oko 45 minuta. Po potrebi u toku pečenja proverite, da li je meso omekšalo i naliti još vode, dok ne omekša.
Kad meso omekša skinuti foliju i vratiti u rernu da ispari višak vode.
Zatim premazati pavlakom i vratiti da se lepo zapeče jos oko 10 minuta.
Služiti toplo jelo uz salatu po izboru. Prijatno!