CARSKI RUČAK: Odlična ideja za jednostavno i veoma ukusno jelo
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

3 krompira

2 srednje šargarepe
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1/2 struka praziluka
400 g svinjskog mesa od vrata
4 kašike ulja
2-3 kašike začina za svinjsko meso
po ukusu beli biber
po ukusu suvi biljni začin
po ukusu mlevena slatka paprika
300 ml vode
1 kašika masti
3 kašike kisele pavlake

Priprema

Meso iseći na komade veličine zalogaja. Posuti začinom za svinjsko meso i preliti uljem. Izmešati i ostaviti (najbolje preko noći u frižideru) ili oko 3 h. Meso će omekšati, upiti začine i brže se spremiti. 
Povrće oljuštiti i iseckati. U tepsiju redjati red luka (sve 3 vrste), zatim šargarepu, krompir i meso.
Posuti začinima, po ukusu možete dodati i još soli. Preliti mašću ili uljem. 
Sve izmešati i naliti vodu. Prekriti alu folijom. I peći u rerni zagrejanoj na 180 C oko 45 minuta. Po potrebi u toku pečenja proverite, da li je meso omekšalo i naliti još vode, dok ne omekša. 
Kad meso omekša skinuti foliju i vratiti u rernu da ispari višak vode.
Zatim premazati pavlakom i vratiti da se lepo zapeče jos oko 10 minuta. 
Služiti toplo jelo uz salatu po izboru. Prijatno! 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading