Lagano jelo: Ražnjići od povrća sa fetom i marinadom

alo.rs/serpicarecepti/Lj.Č. | Žena 21.09.2021 18:00

Preliveni marinadom od belog luka, maslinovog ulja, peršuna

Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je razno povrće:

  •  paradajz
  •  patliđan
  •  tikvica
  •  crni luk
  •  krompir
  •  šargarepa
  •  paprika crvena i žuta....
  •  feta sir

Za marinadu:

  • 2 čena belog luka
  •  pola veze peršunovog lišća
  •  1/2 dcl. ulja
  •  so
  • pola limuna
  • Štapići za ražnjiće.

Povrće operite, šargarepu i krompir ogulite i sve iseckajte na krupnije komade. Nanižite na štapiće da bude raznovrsno i šarenoliko, sir stavite na jedno do dva mesta jer je dosta jak i sasvim je dovoljno na jednom štapiću vrlo malo ga staviti.

Ređajte na tepsiju sa pek papirom, posolite, poprskajte uljem i limunovim sokom.

P

rekrite folijom i pecite oko 45 minuta na 220 stepeni.

Napravite marinadu, iseckajte beli luk, peršunovo lišće i izmešajte sa uljem, limunovim sokom, posolite.
Pečeno povrće vrlo malo premažite marinadom i poslužite.
Sve je tako fino, mekano i ukusno.
 

Expand player
Pogledajte više