Lagano jelo: Ražnjići od povrća sa fetom i marinadom
Potrebno je razno povrće:
- paradajz
- patliđan
- tikvica
- crni luk
- krompir
- šargarepa
- paprika crvena i žuta....
- feta sir
Za marinadu:
- 2 čena belog luka
- pola veze peršunovog lišća
- 1/2 dcl. ulja
- so
- pola limuna
- Štapići za ražnjiće.
Povrće operite, šargarepu i krompir ogulite i sve iseckajte na krupnije komade. Nanižite na štapiće da bude raznovrsno i šarenoliko, sir stavite na jedno do dva mesta jer je dosta jak i sasvim je dovoljno na jednom štapiću vrlo malo ga staviti.
Ređajte na tepsiju sa pek papirom, posolite, poprskajte uljem i limunovim sokom.
P
rekrite folijom i pecite oko 45 minuta na 220 stepeni.
Napravite marinadu, iseckajte beli luk, peršunovo lišće i izmešajte sa uljem, limunovim sokom, posolite.
Pečeno povrće vrlo malo premažite marinadom i poslužite.
Sve je tako fino, mekano i ukusno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
telegraf.rs/alo.rs/S.Ć
FANTASTIČNA IDEJA ZA DORUČAK: Slane krofne sa feta sirom, prava harmonija ukusa!
alo.rs/24kitchen.rs/Lj.Č.
Probajte nešto drugačije: Salata od dinje, feta sira i bosiljka
Uradi Sama - Ideje za kreativce/Alo.rs/D.C.
Komentari (0)