UKRAS I SLAST NA VAŠOJ TRPEZI: Čokoladna, punjena gnezda, vrhunski slatkiš, vredan svakog gosta
Puniti sa nutelom, kremom ili džemom po izboru. Jako dekorativni, ukusni
Potrebno je:
100 ml vode
100 gr šećera
50 gr čokolade (ako je posno posna čokolada)
80 gr maslaca (ako je posno posni margarin)
80-100 gr oraha (mogu lešnici)
130 gr ml keksa (ako je posno posni keks)
Još treba: 100 gr pečenih lešnika seckanih ili krupno mleveni
Priprema:
U šerpu sipati vodu dodati maslac, šečer čokoladu pa staviti na šporet da se istopi. Dodati keks i orahe i sve izjednačiti.
Foto: Bakina kuhinja
Ostaviti da se ohladi u frižideru.
Foto: Bakina kuhinja
Rukama vaditi smešu praviti kuglice oko 20 gr ili manje i uvaljati ih u seckane lešnike i redjati u poslužavnik.
Foto: Bakina kuhinja
Puniti sa nutelom, kremom ili džemom po izboru. Jako dekorativni, ukusni.
Napomena
Bilo bi poželjno da ih napravite 2 dana ranije da se osuše i stegnu u frižideru.