UKRAS I SLAST NA VAŠOJ TRPEZI: Čokoladna, punjena gnezda, vrhunski slatkiš, vredan svakog gosta

bakuinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć. | Žena 21.09.2021 09:31

Puniti sa nutelom, kremom ili džemom po izboru. Jako dekorativni, ukusni

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

100 ml vode

100 gr šećera

50 gr čokolade (ako je posno posna čokolada)

80 gr maslaca (ako je posno posni margarin)

80-100 gr oraha (mogu lešnici)

130 gr ml keksa (ako je posno posni keks)

Još treba: 100 gr pečenih lešnika seckanih ili krupno mleveni


Priprema:
U šerpu sipati vodu dodati maslac, šečer čokoladu pa staviti na šporet da se istopi. Dodati keks i orahe i sve izjednačiti.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Ostaviti da se ohladi u frižideru.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Rukama vaditi smešu praviti kuglice oko 20 gr ili manje i uvaljati ih u seckane lešnike i redjati u poslužavnik.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Puniti sa nutelom, kremom ili džemom po izboru. Jako dekorativni, ukusni.

Napomena

Bilo bi poželjno da ih napravite 2 dana ranije da se osuše i stegnu u frižideru.

Expand player
Pogledajte više