UKRAS I SLAST NA VAŠOJ TRPEZI: Čokoladna, punjena gnezda, vrhunski slatkiš, vredan svakog gosta
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

100 ml vode

100 gr šećera

50 gr čokolade (ako je posno posna čokolada)

80 gr maslaca (ako je posno posni margarin)

80-100 gr oraha (mogu lešnici)

130 gr ml keksa (ako je posno posni keks)

Još treba: 100 gr pečenih lešnika seckanih ili krupno mleveni


Priprema:
U šerpu sipati vodu dodati maslac, šečer čokoladu pa staviti na šporet da se istopi. Dodati keks i orahe i sve izjednačiti.

UKRAS I SLAST NA VAŠOJ TRPEZI: Čokoladna, punjena gnezda, vrhunski slatkiš, vredan svakog gosta

Foto: Bakina kuhinja

 

Ostaviti da se ohladi u frižideru.

UKRAS I SLAST NA VAŠOJ TRPEZI: Čokoladna, punjena gnezda, vrhunski slatkiš, vredan svakog gosta

Foto: Bakina kuhinja

 

Rukama vaditi smešu praviti kuglice oko 20 gr ili manje i uvaljati ih u seckane lešnike i redjati u poslužavnik.

UKRAS I SLAST NA VAŠOJ TRPEZI: Čokoladna, punjena gnezda, vrhunski slatkiš, vredan svakog gosta

Foto: Bakina kuhinja

 

Puniti sa nutelom, kremom ili džemom po izboru. Jako dekorativni, ukusni.


Napomena

Bilo bi poželjno da ih napravite 2 dana ranije da se osuše i stegnu u frižideru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading