BRZ I JEDNOSTAVAN RECEPT IDEALAN ZA DORUČAK Fritata sa domaćim kobasicama ili pršutom
Potrebno je:
Osam jaja
¼ šolje mleka
Prstohvat mlevenog crnog bibera
1 kašika maslivnog ulja
½ šolje seckane šargarepe
1 šolja šunke isečene na kockice (možete da stavite i slaninu, pršutu ili kobasice)
Desetak iseckanih čeri paradajza
Seckani peršun
300gr vašeg omiljenog sira
Dve do tri iseckane špargle
Način pripreme:
Umutite jaja u činiji a zatim propžite na tiganju šparglu, šunku ili kobasice ili pršutu, šargarepu i začine na maslinovom ulju. Kada dobiju zlatkastu boju skinite ih sa vatre. Ulijte jaje i ponovo vratite na tihu vatru bez mešanja. Narendajte sir preko jaja i dopustite smesi da naraste kako se bude pekla ali i da se sir rastopi.
Kada jaja postanu zlatno žuta i sir rastopljen sklonite sa vatre svoj doručak i isecite ga u obliku pice, odnosno na truglove. Možete ga služiti uz jogurt ili hladno kiselo mleko i uživati u ukusnom obroku prepunom proteina.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)